Hjemmelaget ertesuppe
1 Lettsaltet svineknoke
500 g tørre, gule erter (1 eske)
2-3 gulrøtter
½ sellerirot
1 løk
1 purre
2 l vann
Legg ertene i vann natten over. Kok opp svineknoken i 2 l vann (gjerne kvelden før, det også), skum av, ha i suppekvast av timian, persille og purre, noen skiver løk, en halv gulrot, en skalk sellerirot og 10 pepperkorn, og la trekke i 1-2 timer.
Bruk kraften til suppen hvis den ikke er for salt, så får du med verdifulle mineraler. Kok ertene i kraften i to timer. Splitt og vask purren, skrell og kutt grønnsakene og løken i biter og la det koke med den siste halvtimen. I mellomtiden tar du svoren av svineknoken og skjærer den i småbiter. Ha i svinekjøttet til slutt, og smak til med pepper og en dæsj sennep, og server.
Gode råd er gratis
Kosthold og helse
Ryggproblemer
Urtemedisin
Aromaterapi
Eteriske oljer
Søk på problem, urt etc.
Oversett
Hjelp kroppen å helbrede seg selv
Naturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.