gototopgototop

Kroppen har svarene

I kinesiologi tester vi muskler for å finne fram til ubalanser. (Foto: Julie Alvsø)I kinesiologi tester vi muskler for å finne fram til ubalanser. (Foto: Julie Alvsø)Kinesiologi er en teknikk, eller rettere sagt et sett av teknikker for å opprettholde og gjenopprette balanse på det fysiske, mentale og emosjonelle (følelsesmessige) plan. Ved hjelp av disse teknikkene kan vi oppdage og identifisere ubalanser før det i det hele tatt har oppstått noen fysiske eller psykiske plager, men også finne årsaken til og avhjelpe faktiske fysiske og psykiske problemer.

Kinesiologi anvendes kanskje først og fremst for å identifisere og behandle fysiske plager, som omfatter alt fra ømme muskler og ledd til hormonielle ubalanser og fordøyelsesplager. Kinesiologiens grunnlegger George J. Goodheart fant ut at det var en sammenheng mellom svakhet i én muskel og fysiske plager i et bestemt organ, mens en annen muskel har en energimessig sammenheng med et annet organ osv.

 

Kinesiologien anerkjenner kroppens merdianer (energibaner), som kineserne oppdaget for flere tusen år siden og blant annet bruker i akupunktur. Også det kinesiske fem element-systemet, som viser hvordan forskjellige indre organer påvirker hverandre, tas ibruk innenfor kinesiologien.

Kinesiologen tester styrken i kroppens hovedmuskler og avdekker svakheter ikke bare i muskelen, men i hele den tilhørende «energikretsen». Som regel er det muskelen som først blir svekket i en slik energikrets, og dermed har kinesiologen mulighet for å gjenopprette energiflyten lenge før ubalansen eventuelt skaper problemer i et vitalt indre organ.

Muskelen, organet og energiflyten i meridianen kan styrkes ved å massere tilhørende nevrolymfatiske punkter og holde på ditto nevrovaskulære. Et organ kan også styrkes ved hjelp av passende næringsstoffer og ved trening av den aktuelle muskelen. Poenget er å holde energinivået og -flyten på et optimalt nivå, slik at kroppen kan hanskes med stress fra indre og ytre påvirkninger.

Kinesiologien kan imidlertid også brukes i forhold til mer subtile mentale eller emosjonelle problemer. Også her brukes muskeltesting for å måle kroppens og nervesystemets respons, mens forskjellige teknikker tas ibruk for å avlære tillærte reaksjons- og adferdsmønstre, eller for å fjerne stress etter traumatiske opplevelser som har «satt seg» i kropp og sinn.

- Dersom et menneskes innebygde kreative genetiske kraft får fri utfoldelse i et gunstig miljø, så kan geniale egenskaper utvikles. Men ofte preges vi av negative erfaringer og vaner som er nedarvet gjennom generasjoner. Vi vet at ressursterke personer kan frigjøre seg fra denne arven og skape sin egen skjebne. Men vår hensikt er å gjøre denne prosessen tilgjengelig for alle, sier Kari Weium, som er instruktør i «Blueprint» og en av nestorene innenfor pedagogisk kinesiologi i Norge.

Kinesiologi betyr bevegelseslære (fra gresk kinesis: beveglese og logi: lære), og anvendt kinesiologi, som vi snakker om her, ble grunnlagt av den amerikanske kiropraktoren George Goodheart på 60-tallet, da til bruk for kiropraktorer og andre helsearbeidere. Metoden har siden blitt videreutviklet av blant annet dr. John F. Thie, som satte seg fore å gjøre teknikkene kjent for et alment publikum under konseptet «Touch for Health».

Det finnes flere retninger og skoler innen for kinesiologi, men vi baserer oss på «Touch for Health» når det gjelder den fysiske teknikken, på Gordon Stokes og Daniel Whiteside sin kursrekke «Three in one consept» på det emosjonelle området, samt Andrew Verity's ASONT og Blueprint-kurs hva gjelder den metale treningen.Gode råd er gratis

Naturmidler mot sopp

Candida albicans er en sopp som koloniserer vagina og tykktarmen. Den oppstår ofte etter antibiotika-kurer, og jenter som bruker P-piller er også utsatt. Candida er en skummel mikroorganisme som kan være svært vanskelig å bli kvitt hvis den først har «satt seg». Derfor lønner det seg sette igang tiltak så snart den oppdages, og følge opp til den er helt borte.

Det er mange naturmidler som kan brukes, men kanskje olivenbladolje er mest effektiv. Man kan imidlertid også bruke roten av brennesle, både som te og som vaginalt skyllemiddel. Det samme gjelder timian, oregano og rosmarin.

Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i 20 minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-2 ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Det er viktig å kolonisere tarmen med probiotiske bakterier ( f.eks lactobacillus acidophilus) så snart man har fått bukt med soppinfeksjonen.

 

Gurkemeie er gull verdt

Gurkemeie er et helsebringende krydder som blant annet får leveren til å fungere. Det blir kalt kroppens egen kortison og virker betennelseshemmende. Gurkemeie kan også hjelpe mot leddsmerter, altzheimer, astma, diabetes og kanskje til og med kreft. Den virker også mensturasjonsregulerende. Amerikanske helsemyndigheter har omfavnet denne asiatiske rota etter at massiv forskning har vist dens medisinske virkning.

 

Løvetann er leverrens

Løvetannrot er veldig fint for å avgifte leveren. Ta opp rota, børst den og tørk den. Den skal helst spises rå, men kan også kokes ca 30 minutter til te. Det beste er å la skallet være på, men det går også an å skrelle unge røtter og bruke dem i suppe. Smaken er god, og minner litt om selleri eller persille. Man kan også trekke løvtannblader som te. Mariatistel er et annet godt råd for å rense leveren, og den kjøpes i kapsler på helsekostbutikken.

 

Dagen derpå

Hangover etter en fuktig kveld skyldes at alkohol er vanndrivende og dessuten inneholder en del giftstoffer som kroppen må kvitte seg med. Det er derfor viktig å erstatte væsketapet med vann, helst med litt salt i, siden det hjelper hjernen og kroppen å nyttegjøre seg vannet. Men grapefrukt, tomater og appelsin, eventuelt -juice, inneholder stoffer som bidrar til å gjenopprette væskebalansen og avgifte kroppen. Det er også vist at asparges inneholder stoffer som hjelper mot hangover. Te av timian hjelper også på formen etter en kveld med litt for mye å drikke. Dessuten tapper alkohol kroppen for B-vitaminer (mer enn det som finnes i øl), så B-vitamin-tilskudd er bra, og C-vitamin er alltid en god avgifter.

 

Kokosfett mot virus

Kokosfett (-olje), olivenbladolje og hvitløk er en god kombinasjon som kan bekjempe virus, i tillegg til C- og D-vitamin.

 

Magnesium for søvn

Magnesium er lett beroligende og søvndyssende, og kan med fordel tas som tilskudd om kvelden i stedet for sovemedisin. Magnesium finnes blant annet i mandler, havregryn og banan. Røsslyng-te (av blomstene) og knuste kardemommefrø i varmt vann eller varm melk er også godt når du skal sove.

 

Søk på problem, urt etc.

Oversett

Bestill gavekort

gavekort1
Hjelp kroppen å helbrede seg selv

Human_water-hvitNaturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.

Les mer: Vår filosofi
Facebook Image

Levende bokmerker

Feedburner
Adminlogin

© Copyright 2010 - 2013 Naturdoktor
Redaktør og innehaver: Kjersti Hemma
Webmaster: Max Baez

Små utdrag av artikler og sitater kan brukes i ikke-kommersielle øyemed med henvisning til Naturdoktor.no.
Kommersielle foretak og media må be om spesiell tillatelse til å bruke innholdet på siden.