gototopgototop

Kokosolje kan knekke virus

- og gjøre deg slank

Den som har en kokospalme har både mat, ved, ly og medisin.Den som har en kokospalme har både mat, ved, ly og medisin.Nyere forskning viser at kokosolje har mange helsebringende egenskaper og slett ikke fører til økt risiko for hjerteinfarkt. Den stimulerer immunforsvaret og kan ta knekken på virus. Studier har vist at oljen reduserer overvekt og fører til at barn kommer seg raskere etter lungebetennelse, og forsøk tyder på at kokosolje kan motvirke utvikling av kreft.

Kokospalmen kalles «livets tre» og et gammelt ordtak sier at «den som har en kokospalme, mangler ingenting». Nå viser det seg at det er mer sannhet i dette enn vi hittil har ant, og at eieren også har hatt en verdifull medisin for hånden.

Kokosolje tåler høye steketemperaturer og holder seg lenge. Den kan brukes til steking, baking og i sauser, og egner seg veldig godt til østlige retter med for eksempel karri, ingefær og ris. Og nå kan du spise kokosmakroner med god samvittighet. Kokosolje er også en utmerket baseolje i aromaterapien, siden den trekker seg lett inn i huden og etterlater den myk og smidig. Oljen er også veldig fin for håret, og er mye brukt i kosmetikk.

Verdifulle næringsstoffer

Alle deler av kokospalmen kan utnyttes, og palmen har stor økonomisk betydning for de tropiske landene. Og kokosnøtten, som egentlig er en frukt, inneholder mange verdifulle næringsstoffer. Det omfatter karbohydrater, protein, men framfor alt fettsyrer, hovedsaklig mettede. Kokoskjøttet er rik på B-vitaminer, C-vitamin og Kalsium, jern, magnesium, kalium, fosfor og sink.

Studier viser at ekstra virgin kokosolje kan ta knekken på virussykdommer.Studier viser at ekstra virgin kokosolje kan ta knekken på virussykdommer.Kaldpresset (virgin) kokosolje består av 47,5 prosent laurinsyre, og det er denne som har størst medisinsk interesse. Laurinsyre omdannes i kroppen til et monoglyserid, som brukes til å bekjempe virus, bakterier og sopp. Effekten av monolaurin på virus består i at den ødelegger lipidmembranet som beskytter viruset og dermed inaktiverer det.

Denne effekten ble først oppdaget av forskerne Hierholzer og Kabara (1982) i samarbeid med Center of Disease control of the US Public Health Service, men også Isaacs og Thomar (1991) har vist at mediumkjedede fettsyrer (C14) som laurinsyre har en ødeleggende effekt på virus, bakterier og sopp.

40 gram om dagen

Noen av virusene som disse fettsyrene er rapportert å ha ødeleggende effekt på er HIV, meslinger og herpes simplex. I dyreforsøk er det også vist at laurinsyre har hatt en hemmende effekt på utviklingen av indusert tarm- og brystkreft.

Det er uklart hvor mye laurinsyre som er tilstrekkelig for å ha en beskyttende effekt på organismen, men det er anslått at 10-20 gram for en voksen person.

Ikke hjerteinfarkt

Bruken av kokosfett har imidlertid gått ned som følge av fokuset på at mettede fettsyrer skal føre til økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Flere studier viser imidlertid at det ikke er noen sammenheng mellom inntak av kokosolje og økt forekomst av for eksempel hjerteinfarkt.

Tvert imot er det stadig flere som stiller seg kritiske til den påståtte sammenhengen mellom inntak av mettet fett, økt kolesterol og forekomst av hjerte- og karsykdommer. Mellomlange kjeder av fettsyrer tas lett opp av kroppen og brukes som energi, og lagres derfor sjelden som fett.

Må være virgin

En undersøkelse blant 40 kvinner har vist at tilskudd av kokosolje førte til redusert overvekt uten at fettinnholdet i blodet økte. En annen studie viste at kokosolje førte til raskere normalisering av pustefrekvensen etter lungebetennelse hos barn.

Det er imidlertid viktig å merke seg at de omtalte virkningene av gjelder kaldpresset (virgin) kokosolje, som er presset ut av fruktkjøttet (kokosmassen). Hydrogenisert kokosolje (RBD) kan inneholde transfett, som er svært skadelig for helsen, og i fraksjonert kokosolje (MCT) er den verdifulle laurinoljen fjernet for å brukes i medisinindustrien.

Kokosoljen bør være av god kvalitet enten den skal brukes i maten, i matlagingen, som baseolje i aromaterapien, eller i annen hud- og hårpleie. Kokosoljen tåler som nevnt varme godt, så den behøver ikke være kaldpresset, men at den er «virgin» skulle være en rimelig bra forsikring. The Asian and Pacific Coconut Community (APCC) sine medlemmer produserer rundt 85 prosent kokosoljen i verden, og de har utviklet en standard for Virgin Coconut Oil.

Referanser:

  • en.Wikipedia.com
  • en.Wikipedia.com
  • Mary G. Enig: Health and Nutritional Benefits from Coconut Oil (1996)


Gode råd er gratis

Naturmidler mot sopp

Candida albicans er en sopp som koloniserer vagina og tykktarmen. Den oppstår ofte etter antibiotika-kurer, og jenter som bruker P-piller er også utsatt. Candida er en skummel mikroorganisme som kan være svært vanskelig å bli kvitt hvis den først har «satt seg». Derfor lønner det seg sette igang tiltak så snart den oppdages, og følge opp til den er helt borte.

Det er mange naturmidler som kan brukes, men kanskje olivenbladolje er mest effektiv. Man kan imidlertid også bruke roten av brennesle, både som te og som vaginalt skyllemiddel. Det samme gjelder timian, oregano og rosmarin.

Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i 20 minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-2 ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Det er viktig å kolonisere tarmen med probiotiske bakterier ( f.eks lactobacillus acidophilus) så snart man har fått bukt med soppinfeksjonen.

 

Gurkemeie er gull verdt

Gurkemeie er et helsebringende krydder som blant annet får leveren til å fungere. Det blir kalt kroppens egen kortison og virker betennelseshemmende. Gurkemeie kan også hjelpe mot leddsmerter, altzheimer, astma, diabetes og kanskje til og med kreft. Den virker også mensturasjonsregulerende. Amerikanske helsemyndigheter har omfavnet denne asiatiske rota etter at massiv forskning har vist dens medisinske virkning.

 

Løvetann er leverrens

Løvetannrot er veldig fint for å avgifte leveren. Ta opp rota, børst den og tørk den. Den skal helst spises rå, men kan også kokes ca 30 minutter til te. Det beste er å la skallet være på, men det går også an å skrelle unge røtter og bruke dem i suppe. Smaken er god, og minner litt om selleri eller persille. Man kan også trekke løvtannblader som te. Mariatistel er et annet godt råd for å rense leveren, og den kjøpes i kapsler på helsekostbutikken.

 

Dagen derpå

Hangover etter en fuktig kveld skyldes at alkohol er vanndrivende og dessuten inneholder en del giftstoffer som kroppen må kvitte seg med. Det er derfor viktig å erstatte væsketapet med vann, helst med litt salt i, siden det hjelper hjernen og kroppen å nyttegjøre seg vannet. Men grapefrukt, tomater og appelsin, eventuelt -juice, inneholder stoffer som bidrar til å gjenopprette væskebalansen og avgifte kroppen. Det er også vist at asparges inneholder stoffer som hjelper mot hangover. Te av timian hjelper også på formen etter en kveld med litt for mye å drikke. Dessuten tapper alkohol kroppen for B-vitaminer (mer enn det som finnes i øl), så B-vitamin-tilskudd er bra, og C-vitamin er alltid en god avgifter.

 

Kokosfett mot virus

Kokosfett (-olje), olivenbladolje og hvitløk er en god kombinasjon som kan bekjempe virus, i tillegg til C- og D-vitamin.

 

Magnesium for søvn

Magnesium er lett beroligende og søvndyssende, og kan med fordel tas som tilskudd om kvelden i stedet for sovemedisin. Magnesium finnes blant annet i mandler, havregryn og banan. Røsslyng-te (av blomstene) og knuste kardemommefrø i varmt vann eller varm melk er også godt når du skal sove.

 

Søk på problem, urt etc.

Oversett

Bestill gavekort

gavekort1
Hjelp kroppen å helbrede seg selv

Human_water-hvitNaturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.

Les mer: Vår filosofi
Facebook Image

Levende bokmerker

Feedburner
Adminlogin

© Copyright 2010 - 2013 Naturdoktor
Redaktør og innehaver: Kjersti Hemma
Webmaster: Max Baez

Små utdrag av artikler og sitater kan brukes i ikke-kommersielle øyemed med henvisning til Naturdoktor.no.
Kommersielle foretak og media må be om spesiell tillatelse til å bruke innholdet på siden.