gototopgototop

Behandling av ryggproblemer

Aromaterapi er en utmerket massasje mot ulike ryggplager. Eteriske oljer kan stimulere blodomløpet og dempe smerte og betennelser, og kombinert med massasje gir det en avslappende og velgjørende effekt på muskulatur, sener og ledd.

Aromaterapi kan være velgjørende for en vond rygg.Aromaterapi kan være velgjørende for en vond rygg.

Fotsoneterapi og øreakupunktur bygger på prinsippet om at helheten reflekteres i delene, i dette tilfellet fotbladet og øret. Ved å stimulere reflekssoner i øret og på føttene, kan vi oppnå en indirekte aktivering og stimulering av de aktuelle områdene på ryggen, uten å berøre de smertefulle stedene direkte.

Ryggsøylen består av syv halsvirvler (cervikalvirvler), 12 brystvirvler (thorakalvirvler), fem lendevirvler (lumbalvirvler), fem sammenvokste korsbensvirvler (os sacrum), og fire sammenvokste halevirvler (os coccygis). Ryggsøylen består av syv halsvirvler (cervikalvirvler), 12 brystvirvler (thorakalvirvler), fem lendevirvler (lumbalvirvler), fem sammenvokste korsbensvirvler (os sacrum), og fire sammenvokste halevirvler (os coccygis). En nål i øret

Hvis ryggen er svært smertefull, kan det være tilrådelig å bruke fotsoneterapi og øreakupunktur i stedet for ryggmassasje, men ofte vil det være virkningsfullt med en kombinasjon av disse behandlingsformene.

En riktig satt nål i øret vil øke energien og dermed blodgjennomstrømningen i det smertefulle området, mens fotsoneterapien fungerer på en liknende måte fra føttene og opp. Dermed kan man komme forbi eventuelle blokkeringer i energistrømmen, enten de ligger ovenfor eller nedenfor skadestedet.

Energibehandling

Innenfor helhetsterapien jobber vi i stor grad med kroppens energifelt. Målet er å få energien til å flyte godt i et område som er smertefullt eller skadet, for på den måten å mobilisere kroppens egen helbredende evne og bidra i tilfriskningen. Vi masserer imidlertid aldri selve smertestedet eller ryggraden.

Utfra kinesisk medisinsk filosofi kan ryggproblemer i tillegg til lokale skader eller slitasjer, også skyldes mangel på energibalanse i indre organer. Som oftest er det nyrer, blære og milt som kan være i energimessig ubalanse ved ryggsmerter.

Finner ubalanser

Kinesiologi er et fint verktøy til å kartlegge hvor det er ubalanse og hva som kan gjøres for å rette på dette. Via øreakupunktur og fotsoneterapi kan vi styrke og balansere det aktuelle organet, og slik bidra til økt energiflyt i ryggen.

Meridiandrenasje har noen ganger en bemerkelsesverdig effekt på ryggplager. I tillegg finnes det en rekke akupresspunkter som kan lindre nakke- og ryggsmerter, og noen av disse er egnet til egenbehandling. De viktigste finnes på ryggen, leggene, hendene, kraniet og i nakken.

Næringsstoffer

Kroppen er helt avhengig av næringsstoffer for å fungere optimalt og reparere seg selv etter skader og slitasjer. Mellomvirvelskivene er avhengig av kalsium, D-, C- og E-vitaminer for å holde seg friske og sterke, og for å helbrede brusken er det nødvendig med ekstra E-vitamin.

Milten, nyrene og ryggmuskulaturen trenger også A- og E-vitaminer. De finnes blant annet i grønne bladgrønnsaker, som for øvrig også bidrar med lettere opptagelig kalsium enn melkeprodukter gjør.

 

Kilder:

Jørgen Frydenlund, 2001, Zoneterapi

Flaws & Finney, 1996, A Compendium of TCM

Ann Gillanders 2007, Refleksologi mot Rygsmerter

Lege Bjørn Øverbye, 1981, Frisk uten piller

Routledge & Hastings, 2006, Back Book

 Gode råd er gratis

Naturmidler mot sopp

Candida albicans er en sopp som koloniserer vagina og tykktarmen. Den oppstår ofte etter antibiotika-kurer, og jenter som bruker P-piller er også utsatt. Candida er en skummel mikroorganisme som kan være svært vanskelig å bli kvitt hvis den først har «satt seg». Derfor lønner det seg sette igang tiltak så snart den oppdages, og følge opp til den er helt borte.

Det er mange naturmidler som kan brukes, men kanskje olivenbladolje er mest effektiv. Man kan imidlertid også bruke roten av brennesle, både som te og som vaginalt skyllemiddel. Det samme gjelder timian, oregano og rosmarin.

Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i 20 minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-2 ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Det er viktig å kolonisere tarmen med probiotiske bakterier ( f.eks lactobacillus acidophilus) så snart man har fått bukt med soppinfeksjonen.

 

Gurkemeie er gull verdt

Gurkemeie er et helsebringende krydder som blant annet får leveren til å fungere. Det blir kalt kroppens egen kortison og virker betennelseshemmende. Gurkemeie kan også hjelpe mot leddsmerter, altzheimer, astma, diabetes og kanskje til og med kreft. Den virker også mensturasjonsregulerende. Amerikanske helsemyndigheter har omfavnet denne asiatiske rota etter at massiv forskning har vist dens medisinske virkning.

 

Løvetann er leverrens

Løvetannrot er veldig fint for å avgifte leveren. Ta opp rota, børst den og tørk den. Den skal helst spises rå, men kan også kokes ca 30 minutter til te. Det beste er å la skallet være på, men det går også an å skrelle unge røtter og bruke dem i suppe. Smaken er god, og minner litt om selleri eller persille. Man kan også trekke løvtannblader som te. Mariatistel er et annet godt råd for å rense leveren, og den kjøpes i kapsler på helsekostbutikken.

 

Dagen derpå

Hangover etter en fuktig kveld skyldes at alkohol er vanndrivende og dessuten inneholder en del giftstoffer som kroppen må kvitte seg med. Det er derfor viktig å erstatte væsketapet med vann, helst med litt salt i, siden det hjelper hjernen og kroppen å nyttegjøre seg vannet. Men grapefrukt, tomater og appelsin, eventuelt -juice, inneholder stoffer som bidrar til å gjenopprette væskebalansen og avgifte kroppen. Det er også vist at asparges inneholder stoffer som hjelper mot hangover. Te av timian hjelper også på formen etter en kveld med litt for mye å drikke. Dessuten tapper alkohol kroppen for B-vitaminer (mer enn det som finnes i øl), så B-vitamin-tilskudd er bra, og C-vitamin er alltid en god avgifter.

 

Kokosfett mot virus

Kokosfett (-olje), olivenbladolje og hvitløk er en god kombinasjon som kan bekjempe virus, i tillegg til C- og D-vitamin.

 

Magnesium for søvn

Magnesium er lett beroligende og søvndyssende, og kan med fordel tas som tilskudd om kvelden i stedet for sovemedisin. Magnesium finnes blant annet i mandler, havregryn og banan. Røsslyng-te (av blomstene) og knuste kardemommefrø i varmt vann eller varm melk er også godt når du skal sove.

 

Søk på problem, urt etc.

Oversett

Bestill gavekort

gavekort1
Hjelp kroppen å helbrede seg selv

Human_water-hvitNaturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.

Les mer: Vår filosofi
Facebook Image

Levende bokmerker

Feedburner
Adminlogin

© Copyright 2010 - 2013 Naturdoktor
Redaktør og innehaver: Kjersti Hemma
Webmaster: Max Baez

Små utdrag av artikler og sitater kan brukes i ikke-kommersielle øyemed med henvisning til Naturdoktor.no.
Kommersielle foretak og media må be om spesiell tillatelse til å bruke innholdet på siden.