gototopgototop

 

Ryllik mot mens-problemer

 

Ryllik er fin mot alle mens-problemer.Ryllik er fin mot alle mens-problemer.Ryllik (Achillea millefolium) har både en oppløsende effekt på koagulert blod og en blodstoppende virkning. Derfor kan den hindre at koagulert blod samler seg opp etter en skade eller menstruasjon, samtidig som den stanser blødninger og kan hele selv dype blødende sår.

Jeg bruker ryllik i forbindelse med menstruasjonsproblemer, som smerter, stor blødning og koagulert (levret) blod. Den styrker vevet og er en fin til å regulere menstrurasjonen. Ifølge kinesisk medisin er fibroser (knuter) i livmoren også resultat av koagulert blod, og ryllik virker derfor forebyggende. Den kjente østerrikske urtelegen Maria Treben anbefalte sittebad med ryllik for å kurere fibroser i livmoren.

Ryllik er spesielt fin mot blodblemmer og skader med blåmerker som blør. Man kan lage et omslag med blomsten av ryllik og legge det på såret. Ifølge Matthew Wood så hjelper den faktisk blodårene å suge opp blod som har lekket ut i vevet fra en skadet eller utvidet blodåre, selv om lege selvfølgelig bør kontaktes i slike tilfeller. Wood hevder den også kan brukes i bad mot åreknuter.

Tradisjonelt er ryllik brukt mot blødninger og feber, og som en «bitter tonic» for å stimulere fordøyelsen. Den brukes fortsatt mot en rekke problemer med fordøyelsen, som kolitt og blødende hemorrider.

 

Denne urten har en lang tradisjon for medisinsk bruk både i Europa, Asia og Nord Amerika, og under krigen ble den brukt som kaffe-erstatning i Norge. Ryllik er en spiss, bitter, kald urt, og den hjelper mot blødning som følge av feber og feber som følger blødning, eller når «varme invaderer blodet», ifølge tradisjonell kinesisk medisin (TCM).

 

Det er først og fremst blomstene av ryllik som brukes, enten som te eller i tinktur.Gode råd er gratis

Naturmidler mot sopp

Candida albicans er en sopp som koloniserer vagina og tykktarmen. Den oppstår ofte etter antibiotika-kurer, og jenter som bruker P-piller er også utsatt. Candida er en skummel mikroorganisme som kan være svært vanskelig å bli kvitt hvis den først har «satt seg». Derfor lønner det seg sette igang tiltak så snart den oppdages, og følge opp til den er helt borte.

Det er mange naturmidler som kan brukes, men kanskje olivenbladolje er mest effektiv. Man kan imidlertid også bruke roten av brennesle, både som te og som vaginalt skyllemiddel. Det samme gjelder timian, oregano og rosmarin.

Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i 20 minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-2 ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Det er viktig å kolonisere tarmen med probiotiske bakterier ( f.eks lactobacillus acidophilus) så snart man har fått bukt med soppinfeksjonen.

 

Gurkemeie er gull verdt

Gurkemeie er et helsebringende krydder som blant annet får leveren til å fungere. Det blir kalt kroppens egen kortison og virker betennelseshemmende. Gurkemeie kan også hjelpe mot leddsmerter, altzheimer, astma, diabetes og kanskje til og med kreft. Den virker også mensturasjonsregulerende. Amerikanske helsemyndigheter har omfavnet denne asiatiske rota etter at massiv forskning har vist dens medisinske virkning.

 

Løvetann er leverrens

Løvetannrot er veldig fint for å avgifte leveren. Ta opp rota, børst den og tørk den. Den skal helst spises rå, men kan også kokes ca 30 minutter til te. Det beste er å la skallet være på, men det går også an å skrelle unge røtter og bruke dem i suppe. Smaken er god, og minner litt om selleri eller persille. Man kan også trekke løvtannblader som te. Mariatistel er et annet godt råd for å rense leveren, og den kjøpes i kapsler på helsekostbutikken.

 

Dagen derpå

Hangover etter en fuktig kveld skyldes at alkohol er vanndrivende og dessuten inneholder en del giftstoffer som kroppen må kvitte seg med. Det er derfor viktig å erstatte væsketapet med vann, helst med litt salt i, siden det hjelper hjernen og kroppen å nyttegjøre seg vannet. Men grapefrukt, tomater og appelsin, eventuelt -juice, inneholder stoffer som bidrar til å gjenopprette væskebalansen og avgifte kroppen. Det er også vist at asparges inneholder stoffer som hjelper mot hangover. Te av timian hjelper også på formen etter en kveld med litt for mye å drikke. Dessuten tapper alkohol kroppen for B-vitaminer (mer enn det som finnes i øl), så B-vitamin-tilskudd er bra, og C-vitamin er alltid en god avgifter.

 

Kokosfett mot virus

Kokosfett (-olje), olivenbladolje og hvitløk er en god kombinasjon som kan bekjempe virus, i tillegg til C- og D-vitamin.

 

Magnesium for søvn

Magnesium er lett beroligende og søvndyssende, og kan med fordel tas som tilskudd om kvelden i stedet for sovemedisin. Magnesium finnes blant annet i mandler, havregryn og banan. Røsslyng-te (av blomstene) og knuste kardemommefrø i varmt vann eller varm melk er også godt når du skal sove.

 

Søk på problem, urt etc.

Oversett

Bestill gavekort

gavekort1
Hjelp kroppen å helbrede seg selv

Human_water-hvitNaturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.

Les mer: Vår filosofi
Facebook Image

Levende bokmerker

Feedburner
Adminlogin

© Copyright 2010 - 2013 Naturdoktor
Redaktør og innehaver: Kjersti Hemma
Webmaster: Max Baez

Små utdrag av artikler og sitater kan brukes i ikke-kommersielle øyemed med henvisning til Naturdoktor.no.
Kommersielle foretak og media må be om spesiell tillatelse til å bruke innholdet på siden.